Sprengkulden i Texas:

Sykehus mistet strøm og vann

Sykehus i det sørlige USA slet med vannmangel i kjølvannet av sprengkulden og uværet som rammet regionen.

Ambulanser står klare til å frakte pasienter fra St. David's South Austin Medical Center i Austin, Texas på onsdag forrige uke. Flere sykehus i sørlige USA slet med vannmangel og strømbrudd på grunn av det uvanlige vinterværet forrige uke. Foto: Bronte Wittpenn / Austin American-Statesman via AP / NTB
Ambulanser står klare til å frakte pasienter fra St. David's South Austin Medical Center i Austin, Texas på onsdag forrige uke. Flere sykehus i sørlige USA slet med vannmangel og strømbrudd på grunn av det uvanlige vinterværet forrige uke. Foto: Bronte Wittpenn / Austin American-Statesman via AP / NTB Vis mer
Publisert

Et regionsykehus i Anahuac i Texas, om lag 80 kilometer øst for Houston, mistet både strøm og vann. Sykehuset måtte ty til en generator og en vanntank på litt over 1.000 liter.

Denne ble fylt tre ganger med vann fra et svømmebasseng, opplyser administrerende direktør William Kiefer i Chambers Health, som driver sykehuset.

Vannforsyningen ble gjenopprettet torsdag, og driften var tilbake på normalt nivå på søndag. Det jobbes nå med en bedre reserveløsning for vann og strøm, opplyser sykehusledelsen.

Flere sykehus rammet

Millioner av mennesker mistet vann og strøm på grunn av det uvanlig strenge vinterværet. Hjelpearbeidet er i full gang, og lørdag ga mildere vær innbyggerne et pusterom.

Texas var ikke forberedt på mange dager med kuldegrader. Det førte til omfattende strømbrudd og rullerende nedstengninger for å hindre full kollaps, og frosne og sprukne vann- og gassledninger som ikke var dimensjonert for kulde.

Da det sto på som verst forrige uke, kjempet sykehusene for å ivareta pasientene. Blant dem var Houston Methodist Hospital. To av selskapets sykehus ble offer for vannmangel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer