Sykehus i Haugesund, Odda og på Stord utsetter planlagte operasjoner

Mye av den planlagte aktiviteten i helseforetaket Helse Fonna blir redusert fra og med neste uke for å kunne ta imot flere koronapasienter.

Aktiviteten ved Haugesund sjukehus (bildet) og sykehusene i Odda og på Stord blir redusert i tiden framover. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Aktiviteten ved Haugesund sjukehus (bildet) og sykehusene i Odda og på Stord blir redusert i tiden framover. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Fredag morgen var det åtte covid-innlagte ved Haugesund sykehus og én ved Stord sykehus. Koronapasienten på Stord er den første på flere uker, opplyser helseforetaket i en pressemelding.

Onsdag gikk Helse Fonna, som administrerer sykehus og institusjoner i Haugaland, Sunnhordland og deler av Hardanger, over i gul beredskap. Fra neste uke blir mye planlagt aktivitet ved sykehuset redusert for å kunne ta imot flere koronapasienter.

Den reduserte aktiviteten ved sykehusene i Haugesund, Stord og Odda vil fortsette til over påske.

– Vi er inne i en fase der det er nødvendig å redusere aktiviteten. Det meste av planlagt kirurgi ved alle tre sykehusene i foretaket blir utsatt, men blant annet pasienter med mistanke om kreft og barn under 18 år blir skjermet, sier administrerende direktør Olav Klausen i Helse Fonna.

– Jeg er lei meg for at vi må redusere tilbudet til pasientene våre, men vi må nå forberede oss på å ta imot mange flere pasienter med covid-19 både på vanlige sengeposter og på intensivavdelingene, sier han videre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer