Sykehjemsbeboer i Oslo koronasyk for andre gang

En sykehjemsbeboer i Oslo kommune har blitt koronasyk for andre gang, opplyser kommunen.

En sykehjemsbeboer i Oslo kommune har blitt smittet av koronaviruset for andre gang. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
En sykehjemsbeboer i Oslo kommune har blitt smittet av koronaviruset for andre gang. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Oslo kommune opplyser at beboeren testet positivt våren 2020. Denne uken testet pasienten positivt igjen. Også en ekstra test viste samme resultat.

Kommunen opplyser at prøver fra testen er sendt inn til Folkehelseinstituttet for gensekvensering, det vil si analyse av viruset.

– Det at vi nå har fått det første tilfellet der en beboere er covid-19 syk for andre gang, viser hvor viktig det er å få gjennomført vaksineringen, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten i en pressemelding.

Det er første registrerte tilfelle på sykehjem i Oslo.

Uavklart smittesituasjon

Så langt er beboere på 35 av 39 sykehjem i Oslo vaksinert med første dose. Vaksineringen starter neste uke på de siste fire sykehjemmene fordi det de siste ukene har vært en uavklart smittesituasjon på disse sykehjemmene.

I tillegg er det to avdelinger på de første sykehjemmene hvor man har måttet vente med vaksinering på grunn av beboere i karantene.

Fredag var 2.711 beboere vaksinert, i tillegg var det satt 121 vaksiner på pårørende i målgruppen og dagsenterpasienter. Også gjennom helgen vil det bli satt vaksiner på beboere som er ferdige med sin nærkontaktkarantene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer