Turneringen i Kina er over for Casper Ruud etter at han trakk seg midt i kampen mot Miomir Kecmanovic. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix
Turneringen i Kina er over for Casper Ruud etter at han trakk seg midt i kampen mot Miomir Kecmanovic. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB scanpix Vis mer

Tennis

Syk Ruud måtte trekke seg midt i kamp

Casper Ruud var syk, men forsøkte å gjennomføre 1. runde-kampen mot serbiske Miomir Kecmanovic i Kina. Etter ett sett måtte nordmannen kaste inn håndkleet.

Publisert

Under US Open i september spilte Kecmanovic og Ruud side om side i doubleturneringen. Tirsdag sto de på hver sin side av nettet i ATP 250-turneringen i Zhuhai.

Den duellen varte kun ett sett. Nordmannen trakk seg før det andre startet. Årsaken er sykdom, opplyser tennisstjernens far, Christian Ruud, til NTB.

– Syk, rett og slett, sier Ruud senior.

På tennisspillerens Facebook-side opplyses det at det dreier seg om kraftig influensa eller forkjølelse, og at Ruud ikke følte seg i god form før kampen.

– Veldig kjipt

«Veldig kjipt, men slikt skjer», står det på Ruuds profil på det sosiale mediet.

Kecmanovic vant det første settet etter å ha brutt nordmannens serve til 3-1 for så å øke til 4-1 på egen serve. Ruud reduserte til 4-2, men serberen var sikker på egen serve og kontrollerte settet inn til 6-2.

Så var kampen plutselig over. Nordmannen følte seg for dårlig til å fortsette kampen.

Dermed blir det Kecmanovic som møter Albert Ramos-Viñolas i neste runde, mens Ruud er ferdigspilt i Kina for denne gang.

Nordmannen er ranket som nummer 59 i verden, Kecmanovic ti plasser høyere.

Ny turnering til helgen

Nå får nordmannen håpe at litt hvile hjelper på formen. Allerede til helgen er det meningen at han skal i aksjon igjen, da er det kvalifisering til en ATP 500-turnering i Japan.

Mandag røk Ruud og italienske Marco Cecchinato ut 1. runde i doubleturneringen i Zhuhai etter å ha tapt strake sett mot portugisiske Goncalo Oliveira og Andrej Vasilevskij fra Hviterussland.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.