17. mai-været

Sydenstemning flere steder på 17. mai

Det blir temperaturer opp mot 20 grader over hele Sør-Norge på nasjonaldagen. Lenger nord blir det bygevær og temperaturer ned mot nullpunktet.

Det er bare å finne fram solbrillene og kneppe opp skjorta, for høytrykket dominerer hele Sør-Norge på nasjonaldagen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixkst
Det er bare å finne fram solbrillene og kneppe opp skjorta, for høytrykket dominerer hele Sør-Norge på nasjonaldagen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixkst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare å finne fram solbrillene og kneppe opp skjorta, for høytrykket dominerer hele Sør-Norge på nasjonaldagen. Midt på dagen kan gradestokken vise hele 23 grader flere steder.

– Det blir varmt i bunaden, sier meteorolog Tone Kristin Taule i Meteorologisk institutt til NTB.

For Vest-, Øst- og Sørlandet ser faktisk 17. mai ut til å bli den beste og varmeste dagen denne uken.

Langs kysten av Midt-Norge er det derimot tåkefare, noe som risikerer å bli en skikkelig festbrems.

– Dersom tåken blir liggende til fredag vil det gi utslag på temperaturene i Trøndelag og Møre og Romsdal. Men det er for tidlig å si hvordan tåken forflytter seg, sier Taule.

Grått og kaldt lengst nord

I Nord-Norge får vi en tyngre værtype. Det kan bli fint vær i Nordland, men utsiktene ser ikke like lyse ut for Troms og Finnmark. Her det blir det nedbør og langt lavere temperaturer.

– Det blir spredte byger i nord. Ikke alle vil få regn, men det blir noe en og annen plass, sier hun.

Finnmarkingene får temperaturer ned mot tre grader og risikerer å måtte gå i tog i sluddbyger.

Vått i helgen

Til tross for sydenstemning på nasjonaldagen i Sør-Norge, er ikke gråværet langt unna.

– Et frontsystem med byger nærmer seg fra sør og vil gravis gi mer skyer utover kvelden fredag. Men heldigvis holder været seg bra i timene hvor folk er mest aktive, midt på dagen, sier hun.

Dette gir et ustabilt vær, og det vil bli perioder med regn. Sørlandet og den sørligste delen av Østlandet vil få nedbør natt til lørdag. Skyene vil ligge i ro det meste av lørdagen. Lavtrykket kan også trekke mot Rogaland og Hordaland. Søndag trekker dette også mot Østlandet.

– Været i nord blir uendret og lavtrykket holder seg stabilt gjennom helgen, men det kan bli litt varmere, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer