Norsk-svensk IS-kriger meldt død

SVT: Michael Skråmo er død

Den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmo er død, forteller hans mor til Sveriges Television. Svensk sikkerhetspoliti vil ikke bekrefte opplysningen.

Moren til den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmo bekrefter at sønnen er død. Foto: Youtube/Skjermdump
Moren til den norsk-svenske IS-krigeren Michael Skråmo bekrefter at sønnen er død. Foto: Youtube/Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det går ikke an å forestille seg den sorg vi føler nå, skriver moren til SVT.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningen.

– Det ligger ikke i myndighetens oppdrag å bekrefte dødsfall, sier kommunikasjonssjef Nina Odermalm Schei til SVT.

Det er uklart eksakt hvordan Skråmo skal ha dødd, men ifølge moren døde han av skader han var påført.

Verken PST eller norsk UD kan bekrefte overfor NTB at Skråmo er død.

– Vi er kjent med spekulasjonene, men generelt er det vanskelig å si noe endelig om dødsfall når det gjelder fremmedkrigere. Det er vanskelig å skaffe sikker informasjon, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

Uklare opplysninger

Skråmo er en av de mest profilerte fremmedkrigerne og IS-rekruttererne som har reist fra Sverige. Han er norsk statsborger med norske foreldre, men er født og oppvokst i Göteborg.

Forrige uke ble det opplyst at Skråmo var pågrepet av kurdiske styrker etter å ha kommet ut fra Baghouz, IS' siste skanse i Syria. Men opplysningen ble tilbakevist noen dager senere.

– Verken Michael Skråmo eller hans barn er på noen lister over personer som er pågrepet, opplyste den svensk-kurdiske debattanten Kurdo Baksi.

Foreldreløse barn

Skråmo har ifølge medieopplysninger sju barn, hvorav tre av dem er født i Syria. Disse barna er trolig nå foreldreløse ettersom barnas mor også skal være død.

Hva som nå skjer med dem, er uvisst. Skråmos mor og søster har i et intervju med den britiske TV-stasjonen ITV sagt at de er desperate etter å få hentet barna, som er i alderen ett til åtte år, ut av Syria og i trygghet.

Ifølge svenske medier har Michael Skråmo drevet utstrakt propagandavirksomhet og oppfordret til terrorangrep i Sverige. Han skal også aktivt ha rekruttert andre fremmedkrigere.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer