Svømmestjernen Tomoe Zenimoto Hvas legger opp

Landslagsutøveren Tomoe Zenimoto Hvas har bestemt seg for å slutte med svømming. Det opplyser han selv i en melding formidlet gjennom svømmeforbundet.

Tomoe Zenimoto Hvas legger opp som elitesvømmer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Tomoe Zenimoto Hvas legger opp som elitesvømmer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

I den lange teksten på engelsk skriver han blant annet at sykdom og motgang har satt motivasjonen på prøve.

Hvas har tatt internasjonale medaljer både på junior- og seniornivå. Høydepunktene var VM-sølv i 100 meter medley på kortbane i Abu Dhabi i desember i fjor og gull, sølv og bronse under ungdoms-OL i Buenos Aires i 2018. Han ble kåret til årets svømmer i Norge både i 2020-21 og 2021-22.

Hvas var en av Norges to flaggbærere under åpningsseremonien i Tokyo-OL i fjor.

Vil finne seg selv

– Gjennom min svømmekarriere har jeg alltid kjempet med min personlige identitet, og selv om min kjærlighet til svømming er udiskutabel, har jeg lurt på om svømming er den rette vei for meg, skriver han.

– Etter å ha vært lenge borte fra sporten, har disse spørsmålene kommet lengst fram i tankene mine, og etter langvarig refleksjon har jeg konkludert med at jeg ønsker å finne ut hvem jeg er utenfor idretten.

Hvas takker Bærumsvømmerne, trenere og lagkamerater, samt Olympiatoppen for støtte i karrieren.

Trist beskjed

– Det er naturligvis en trist beskjed at Tomoe ønsker å legge opp. Han er kanskje et av våre største svømmebegavelser når det gjelder teknikk og følelsen i vann, og han kunne hatt en stor framtid i bassenget, sier landslagssjef Petter Løvberg i en uttalelse.

– Dessverre har han vært plaget av skader og sykdom, og det tæret på motivasjonen. Det er forståelig at han nå ønsker å bruke mer tid på andre ting som familie og studier.

Han sier at Hva ser velkommen tilbake om han senere ønsker å gjenoppta satsingen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer