Sveriges utenriksminister svarer Tyrkia: - Det er alvorlige anklager

Å påstå at svenske politikere representerer terrororganisasjonen PKK er alvorlige og ubegrunnede anklager, sier utenriksminister Ann Linde.

Utenriksminister Ann Linde sier tyrkiske påstander om koblinger mellom svenske politikere og kurdiske PKK er alvorlige og grunnløse. Foto: Henrik Montgomery / TT Nyhetsbyrån / AP / NTB
Utenriksminister Ann Linde sier tyrkiske påstander om koblinger mellom svenske politikere og kurdiske PKK er alvorlige og grunnløse. Foto: Henrik Montgomery / TT Nyhetsbyrån / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Feilaktige opplysninger om at svenske politikere i demokratiske forsamlinger representerer terrororganisasjonen PKK. Det er alvorlige anklager, som det ikke er grunnlag for. Vold, terror og ekstremisme har ingen plass i vårt demokratiske samfunn, skriver Linde på Twitter.

Den tyrkiske avisen Turkiye Gazetesi peker ut fem svenske politikere som anklages for å samarbeide med den kurdiske organisasjonen, melder Sveriges Radio. PKK regnes som en terrororganisasjon både i Tyrkia og EU – og dermed også i Sverige.

Tyrkia har satt foten ned for at Sverige og Finland får bli med i Nato og hevder blant annet at de nordiske landene støtter organisasjoner med koblinger til PKK. Utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier de to Nato-kandidatene må ta konkrete skritt for å berolige myndighetene i Ankara.

Alle de eksisterende medlemslandene må godkjenne nye medlemmer i forsvarsalliansen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer