Sveriges regjering foreslår stor støttepakke til folket

Den svenske regjeringen la mandag fram et forslag til en støttepakke til det svenske folk med en kostnad på 14 milliarder svenske kroner.

Sveriges finansminister Mikael Damberg (S) presenterer forslag til støttepakke mandag. Foto: Lars Schröder/TT / NTB
Sveriges finansminister Mikael Damberg (S) presenterer forslag til støttepakke mandag. Foto: Lars Schröder/TT / NTB Vis mer
Publisert

Pengene skal blant annet gå til å redusere drivstoffavgiften og øke bostøtten for barnefamilier.

Drivstoffavgiften på diesel og bensin reduseres midlertidig til laveste tillatte nivå i henhold til EUs regelverk, fra juni til oktober 2022.

I tillegg foreslår regjeringen å innføre et engangstilskudd på 1.000 svenske kroner til alle privatpersoner som eier en bil. For bileiere som bor i spredtbygde og landlige områder, vil engangsstøtten være på 1.500 kroner.

Klimabonus

Bevilgningen til klimabonusen står også på lista. Dermed vil en person som kjøper en elbil fortsatt kunne motta 70.000 svenske kroner i økonomisk støtte.

Avgiftskuttet vil redusere pumpeprisen med om lag 1,30 kroner per liter. Regjeringen vil også at øvre avstandsgrense i det nye reisefradraget skal økes betydelig.

I tillegg vil strømpriskompensasjonen forlenges med ytterligere en måned i Sør- og Midt-Sverige.

Vil styrke Sverige

– Russlands invasjon av Ukraina har ført til høyere priser på drivstoff og elektrisitet. For å styrke Sverige i denne ekstraordinære situasjonen legger regjeringen fram en tiltakspakke med innsats på både kort og lang sikt, skriver det svenske finansdepartementet i en pressemelding.

– Russlands ulovlige, uprovoserte og uforsvarlige invasjon av Ukraina har nå pågått i nesten tre uker. Regjeringen handler ut fra tre viktige prinsipper: støtte Ukraina, sanksjoner mot Russland og styrke Sverige, heter det videre.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer