Sverige vil i gang med offentlig strømsparing

I Sverige skal statlige myndigheter spare på strømmen, og hver måned skal energimyndighetene få en oversikt over forbruket, foreslår regjeringen.

Statsminister Magdalena Andersson mener også det offentlige bør innføre strømsparetiltak. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB.
Statsminister Magdalena Andersson mener også det offentlige bør innføre strømsparetiltak. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB. Vis mer
Publisert

200 statlige myndigheter skal gjennomføre sparetiltak og rapportere hvor mye strøm de bruker, ifølge forslaget.

– Når vi reduserer forbruket av strøm, kan prisene også synke, sier statsminister Magdalena Andersson til SVT.

Hun mener dette er tiltak som vil gi effekt allerede den kommende vinteren.

– Det er mange husholdninger som i dag gjør en stor innsats, både for sin egen strømregning, men også for å redusere forbruket, sier hun.

Sparetiltakene går blant annet ut på å bytte til mer energibesparende belysning eller sette i verk tidsbrytere som styrer belysning slik at strøm ikke brukes unødig på nattetid.

Regjeringen vil også at landets fylker skal få i oppgave å støtte kommuner og regioner slik at også de kan redusere sitt strømforbruk.

Generaldirektør for energimyndighetene Robert Andrén er positiv til forslaget.

– Vi må se på hvordan vi kan bruke energi på en klokere måte i Sverige i dag, ikke minst innenfor offentlig sektor, som er en stor energiforbruker, sier han til SVT.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer