Sverige: Veske på festival inneholdt bombe

Svensk politi sendte søndag kveld bombegruppa til en park i Stockholm etter funn av en bag. Mandag bekrefter politiet at den inneholdt en sprengladning.

Sikkerhetsvakter i sving på den årlige kulturfestivalen i Stockholm i forrige uke. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB
Sikkerhetsvakter i sving på den årlige kulturfestivalen i Stockholm i forrige uke. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen er foreløpig pågrepet i forbindelse med bombefunnet i sentrum av Stockholm.

Bombevesken ble funnet utenfor en restaurant i Kungsträdgården midt under Stockholms kulturfestival. Parken ble evakuert like etter klokka 21.30 som følge av funnet.

Stockholms kulturfestival gikk av stabelen på en rekke steder i den svenske hovedstaden i forrige uke, her på Norrbro fredag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB
Stockholms kulturfestival gikk av stabelen på en rekke steder i den svenske hovedstaden i forrige uke, her på Norrbro fredag. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Vis mer

Den nasjonale bombegruppen ble tilkalt og sprengte gjenstanden natt til mandag. Etter en analyse bekrefter politiet mandag ettermiddag at vesken inneholdt en sprengladning.

– Nå skal alle komponenter undersøkes. Det er først etter undersøkelsene ved nasjonalt forensisk senter at vi kan si om den farlige gjenstanden var funksjonell, skriver Erik Åkerlund, lokalpolitiområdesjef ved Norrmalmspolisen, i en pressemelding.

Sperringene ble opphevet mandag morgen. Politiet har satt i gang etterforskning av forsøk på allmennfarlig ødeleggelse. Etterforskerne har snakket med vitner og gjennomgår et stort bilde- og videomateriale i forbindelse med saken, ifølge Åkerlund.

Festivalen ble rundet av søndag med en konsert med den iranske popsangeren Ebi, som egentlig heter Ebrahim Hamedi og er en kjent iransk dissident. På den årlige gratisfestivalens program sto musikk, aktiviteter, forestillinger og andre arrangementer i seks områder over hele den svenske hovedstaden.

Aftonbladet har vært i kontakt med Säkerhetspolisen (Säpo), som oppgir at saken ligger hos politiet. Säpo vil ikke oppgi hvorvidt de er koblet inn i etterforskningen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer