Sverige varsler snarlig innreiseforbud fra Norge

Sverige kommer om kort tid til å innføre et innreiseforbud fra Norge som følge av den nye virusmutasjonen, opplyser innenriksminister Mikael Damberg.

Socialdemokraternas innenriksminister Mikael Damberg sier regjeringen forbereder innreiseforbud fra Norge. Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT / NTB
Socialdemokraternas innenriksminister Mikael Damberg sier regjeringen forbereder innreiseforbud fra Norge. Arkivfoto: Henrik Montgomery/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innreiseforbudet vil gjelde fra midnatt natt til mandag og fram til 14. februar, sa statsminister Erna Solberg (H) til NRK lørdag kveld.

De opplysningene er foreløpig ikke bekreftet fra svensk hold, skriver Aftonbladet.

– Det er sånn i mange land i Europa nå. Norge har vært blant de mest strenge hele tiden. Vi kan ikke klage nå på at svenskene sier at de ikke vil ha det muterte viruset, sier Solberg.

Damberg opplyser til det svenske nyhetsbyrået TT at regjeringen jobber med å innføre et innreiseforbud fra Norge. Målet er å minke risikoen for smittespredning.

– Beslutningen kommer til å fattes om kort tid, sier Damberg via sin pressesekretær.

Årsaken er utbruddet av den nye virusmutasjonen i Oslo-regionen. Hvilke unntak som vil gjelde ved et forbud, er foreløpig uklart.

Tidligere lørdag ba Folkhälsomyndigheten (FHM) alle som reiser inn i Sverige fra Norge, eller som nylig har vært i Norge, om å koronateste seg og isolere seg hjemme i minst sju dager.

Sammenlignes med Danmark

– Vi har nå i grunnen samme situasjon i Norge som vi har i Danmark og Storbritannia. Man har en sånn spredning av den britiske varianten, der det er en vurdering av at den faktisk skal kunne være betydelig mer besværlig enn den som sprer seg i Sverige nå, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer