Sverige tok storskalp – VM-trøbbel for Spania

Sverige inntok tabelltoppen med en sterk snuoperasjon hjemme mot Spania torsdag. 2-1-seieren gir de blågule svært gode VM-sjanser.

Viktor Claesson ble matchvinner da Sverige slo Spania torsdag. Her fra en kamp mot Norge i 2019. Foto: Lise Åserud/NTB
Viktor Claesson ble matchvinner da Sverige slo Spania torsdag. Her fra en kamp mot Norge i 2019. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer
Publisert

Viktor Claesson satte inn vinnermålet etter en snau time på Friends Arena. Den gjør at Sverige står med full pott (ni poeng) og kontrollerer gruppe B i VM-kvalifiseringen.

Spania har to poeng mindre med én kamp mer spilt. Favoritten risikerer å være fem poeng bak førsteplassen hvis svenskene fortsetter den bunnsolide formen utover høsten.

Det er bare gruppevinnerne som er garantert spill i mesterskapet i Qatar mot slutten av 2022.

Torsdagens oppgjør fikk en pangstart. Etter seks minutter sto det allerede 1-1. Carlos Soler sendte spanjolene i ledelsen etter et vakkert angrep, men like etter var samme mann involvert i gjestenes baklengsmål.

Direkte fra avspark slo Victor Lindelöf en lang ball som Spania hadde kontroll på, men Alexander Isak snappet ballen og dunket inn utligningen.

Robin Olsen gjorde flere fine redninger i det svenske buret, og i det 57. minutt kunne hjemmelaget juble for ledelse. I kjølvannet av en corner var Dejan Kulusevski supersterk da han la inn 45 grader til Claesson, som foran mål så en åpning og styrte inn 2-1.

Etterpå hadde Isak og Kulusevski flere muligheter på kontringer, men ble ofte stoppet i siste liten.

Sverige holdt Spania til 0-0 da de møttes til åpningskamp i sommerens EM-sluttspill. Den gang styrte spanjolene showet helt, men torsdag var de blågule fullt med i banespillet også.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer