Coronavirus i Sverige

Sverige stenger grensa til Danmark fra midnatt

Sverige innfører innreiseforbud fra Danmark fra midnatt på grunn av spredning av en ny virusmutasjon, bekrefter innenriksminister Mikael Damberg.

Sveriges innenriksminister Mikael Damberg. Foto: NTB
Sveriges innenriksminister Mikael Damberg. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Årsaken til innreiseforbudet fra Danmark er faren for spredning av det muterte viruset, men Damberg viser også til at smittespredningen er på et høyt nivå i Danmark for tiden.

Mutasjonen er allerede registrert i Danmark, som søndag stanset flytrafikken fra Storbritannia.

Søndag varslet Damberg at det blir innført innreiseforbud fra Storbritannia, et vedtak regjeringen gjorde mandag. Alle personer utenom svenske statsborgere risikerer å bli avvist på grensen.

Dermed har alle Norges naboland innført midlertidig innreiseforbud fra Storbritannia. Russland erklærte tidligere mandag at alle flyginger innstilles i en uke. Norge stanser alle direkteflyginger fra Storbritannia de neste to døgnene.

Samtlige passasjerfly også fra Storbritannia til Sverige innstilles i 48 timer, sier utenriksminister Ann Linde. Det er flere unntak for innreiseforbudet. Fraktfly og ambulansefly er blant annet ikke omfattet.

Folkhälsomyndigheten oppfordrer alle som har reist fra Storbritannia til Sverige fra 12. desember, til å teste seg

Foreløpige beregninger fra Storbritannia tyder på at smittetallet R kan øke med 0,4 eller mer hvis den nye virusmutasjonen begynner å spre seg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer