Svenska Dagbladet:

Sverige søker om Nato-medlemskap tirsdag eller onsdag

Tirsdag eller onsdag kan Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sitte med medlemskapssøknadene til Sverige og Finland.

Statsminister Magdalena Andersson (t.v.) tar imot Finlands statsminister Sanna Marin ved Villa Bonnier i Stockholm. Foto: Paul Wennerholm / TT / NTB
Statsminister Magdalena Andersson (t.v.) tar imot Finlands statsminister Sanna Marin ved Villa Bonnier i Stockholm. Foto: Paul Wennerholm / TT / NTB Vis mer
Publisert

Sveriges plan er å levere inn den formelle søknaden om Nato-medlemskap tirsdag, erfarer Svenska Dagbladet, som har opplysningene fra ikke-navngitte kilder.

Det svenske regjeringspartiet Socialdemokraterna skal senere søndag legge fram sitt standpunkt om Nato-medlemskap. Det er ventet at de vil si ja til medlemskap.

Som kjent har Sverige og Finland ønsket å sende inn sine søknader til militæralliansen samtidig.

Det finske parlamentet skal diskutere Finlands eventuelle medlemskap i Nato mandag. Både den finske presidenten, Sauli Niinistö og statsministeren, Sanna Marin, har tidligere gitt uttrykk for at de mener Finland bør bli medlem av Nato.

Ifølge Svenska Dagbladet er forventningene i Sverige at det er et overveldende ja-flertall i det finske parlamentet. Men hvis diskusjonene trekker ut og parlamentet først bestemmer seg tirsdag, kan det tenkes at Finland først formelt sender sin søknad onsdag.

Det betyr i så fall at også Sverige venter med å sende sin søknad til onsdag.

Ifølge avisen sender Sverige senere i uken en delegasjon til Brussel, hvor Nato har sitt hovedkvarter. Deretter vil Nato sende ut ratifikasjonsdokumenter til Nato-landenes regjeringer i en av ukene etter at søknaden er mottatt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer