Sverige skal utvise koranbrenner

Koranbrenneren Salwan Momika skal utvises, men får midlertidig oppholdstillatelse fram til april 2024, opplyser det svenske Migrationsverket.

De siste to årene har det vært et stort antall koranbrenninger på ulike steder i Sverige. Den islamkritiske irakeren Salwan Momika skal ha stått bak de fleste av dem, her i Stockholm i august. Foto: Anders Wiklund / NTB
De siste to årene har det vært et stort antall koranbrenninger på ulike steder i Sverige. Den islamkritiske irakeren Salwan Momika skal ha stått bak de fleste av dem, her i Stockholm i august. Foto: Anders Wiklund / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den irakisk-fødte aktivisten har stått bak gjentatte offentlige koranbrenninger i Sverige.

Hendelsene har ført til omfattende kritikk mot Sverige fra blant annet Tyrkia, samt demonstrasjoner i en rekke muslimske land.

– På grunn av hindre ved iverksettelsen bevilges en tidsbegrenset oppholdstillatelse for perioden 25. oktober 2023 til 16. april 2024, reisedokumenter innvilges i samme periode, står det i Migrationsverkets vedtak ifølge TV4.

Momika får også et innreiseforbud til Sverige i fem år.

Irakeren vil ikke forlate landet.

– Jeg kommer til å leve og dø i Sverige, sier Momika til nyhetsbyrået TT torsdag.

Han sier utlendingsmyndighetene har gitt ham beskjed om å finne et land som kan ta imot ham – hvis ikke blir han utvist til Irak.

– Migrationsverkets beslutning setter livet mitt i fare. Jeg kommer til å anke. Jeg mistenker at Migrationsverket er utsatt for politisk press.

De siste to årene har det vært et stort antall koranbrenninger på ulike steder i Sverige. Den islamkritiske irakeren har stått bak de fleste av dem, skriver nyhetsbyrået TT.

Flere av markeringene har ført til opptøyer og uroligheter i Sverige. Bilder og videoer fra aksjonene er spredt over hele verden og har vakt sinne i en rekke muslimske land.

Selv har Momika sagt at han vil at Koranen skal forbys i Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer