Sverige opphever nesten alle coronarestriksjoner

Lev som vanlig hvis du er vaksinert, men bli hjemme om du har symptomer, er budskapet til svenskene når de fleste coronarestriksjonene fjernes 29. september.

Folkehelsedirektør Johan Carlson sier vaksinerte snart kan leve som vanlig i Sverige, og oppfordrer de som ikke har tatt vaksinen, til å gjøre det. Selv om de fleste restriksjonene fjernes, sier sosialminister Lena Hallengren at høy vaksinedekning er det eneste som kan få Sverige ut av pandemien. Arkivfoto: Jessica Gow/TT / NTB
Folkehelsedirektør Johan Carlson sier vaksinerte snart kan leve som vanlig i Sverige, og oppfordrer de som ikke har tatt vaksinen, til å gjøre det. Selv om de fleste restriksjonene fjernes, sier sosialminister Lena Hallengren at høy vaksinedekning er det eneste som kan få Sverige ut av pandemien. Arkivfoto: Jessica Gow/TT / NTB Vis mer
Publisert

Fra slutten av måneden er det ikke lenger noen øvre grense på antall deltakere ved arrangementer. Oppfordringen til å jobbe hjemmefra fjernes også, men svenskene oppfordres til å vende tilbake til arbeidsplassen gradvis.

– Beskjeden vi sender ut i dag er at vaksinerte i prinsippet kan leve som vanlig etter 29. september. Uvaksinerte risikerer også i fremtiden å bli alvorlig syke, og det vil være en bekymring når hverdagslivet går tilbake til det mer normale. Så ikke vent, gå og vaksiner deg, sier Folkhälsomyndighetens (FHM) generaldirektør Johan Carlson på en pressekonferanse tirsdag.

Carlson sier Sverige nå ser en tydelig effekt av vaksineringen, og FHM anbefaler at regjeringen fortsetter å fjerne coronarestriksjonene, særlig for serveringssteder og arrangementer.

Sosialminister Lena Hallengren sier høy vaksinedekning er det eneste som kan få Sverige ut av pandemien, slik at alle restriksjoner kan fjernes.

– Smittespredningen kommer ikke til å forsvinne helt, men færre vil bli alvorlig syke når flere er vaksinert, sier hun.

Selv om mange tiltak oppheves i slutten av måneden, holder regjeringen fast på anbefalingene om god håndhygiene og om å holde seg hjemme når man har symptomer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer