Sverige og Polen vil ikke spille mot Russland i VM-kvalifiseringen i fotball

Det svenske landslaget nekter i likhet med Polen å møte Russland i VM-kvalifisering i fotball senere i mars – uansett hvor man legger kampen.

Sveriges Emil Forsberg og det svenske landslaget nekter møte Russland i en eventuell VM-omspillskamp i mars. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Sveriges Emil Forsberg og det svenske landslaget nekter møte Russland i en eventuell VM-omspillskamp i mars. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styret i det svenske fotballforbundet har bestemt at det svenske herrelandslaget ikke kommer til å spille en eventuell omspillskamp mot Russland, uavhengig av hvor den spilles. Forbundsstyret oppfordrer samtidig Fifa å avlyse omspillskampene i mars der Russland skal spille.

– Den ulovlige og dypt urettferdige invasjonen av Ukraina umuliggjør for tiden alt fotballmessig samkvem med Russland. Vi oppfordrer derfor Fifa å ta en avgjørelse om at de playoff-matcher i mars hvor Russland deltar blir avlyst. Men uansett hva Fifa velger å gjøre, kommer vi ikke til å spille mot Russland i mars, sier president Karl-Erik Nilsson i Det svenske fotballforbundet.

– Vi har vanskelig for å tro at Fifa ikke komme til å følge vår oppfordring. Russland kan ikke være med så lenge denne galskapen pågår, sier Nilsson.

Tidligere lørdag kunngjorde Polen at heller ikke de vil spille mot Russland i playoffkampen i VM-kvalifiseringen.

«Det er på tide å handle. På grunn av eskaleringen av Russlands aggresjon mot Ukraina, har ikke det polske landslaget til hensikt å spille omspillskampen», skrev den polske fotballpresidenten Cezary Kulesza på sin Twitter-konto.

Etter nåværende plan spiller Russland mot Polen i Moskva 24. mars, mens Sverige møter Tsjekkia i Solna på samme dag. Om Russland skulle vinne møter de vinneren av svenskemøtet i Moskva 29. mars.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer