Sverige og Danmark vil orientere Sikkerhetsrådets medlemmer

Sverige og Danmark vil dele informasjon med Sikkerhetsrådets medlemmer om det de mener må ha vært sabotasje mot Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Russland har bedt om et møte om Nord Stream-lekkasjene i Sikkerhetsrådet, og det er planlagt fredag kveld svensk tid. Vi kommer sammen med Danmark til å dele informasjon med Sikkerhetsrådets medlemmer i forkant av dette møtet. Det er viktig at det blir en faktabasert diskusjon for å bringe klarhet i hva som har skjedd, sier Sveriges utenriksminister Ann Linde.

Sverige har i likhet med Danmark konkludert med at gasslekkasjene på de to Nord Stream-rørledningene i Østersjøen trolig skyldes sabotasje, men uten å utpeke hvem som mistenkes for å ha stått bak.

Fra svensk side etterforskes nå lekkasjene av det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson opplyste under en pressekonferanse onsdag kveld at hun tidligere på dagen var i kontakt med statsminister Jonas Gahr Støre og med Finlands statsminister Sanna Marin.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer