Sverige imøtekommer deler av Tyrkias krav

Sverige er veldig opptatt av å bekjempe terrorisme og får en enda sterkere antiterrorlovgivning fra 1. juli i år, opplyser statsminister Magdalena Andersson.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i forbindelse med mandagens møte hvor blant annet Sverige og Finlands søknader om Nato-medlemskap ble diskutert. Foto: Henrik Montgomery/ TT / NTB
Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i forbindelse med mandagens møte hvor blant annet Sverige og Finlands søknader om Nato-medlemskap ble diskutert. Foto: Henrik Montgomery/ TT / NTB Vis mer
Publisert

Uttalelsen kom på en pressekonferanse i forbindelse med besøket til Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Sverige mandag.

– Sverige har kontinuerlig strammet inn lovene mot terror de siste årene. Det er ingen tvil om Sveriges vilje til å bekjempe terrorisme, sa Andersson.

Dermed forsøker den svenske statsministeren å imøtekomme Tyrkias krav om å kutte støtten til en rekke kurdiske grupper, spesielt Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK).

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sagt nei til svensk Nato-medlemskap dersom ikke svenske myndigheter innfrir flere krav han har stilt.

På pressekonferansen sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at Nato-toppmøtet Madrid i slutten av juni ikke skal ses på som en frist for når Sverige og Finland skal få grønt lys til å bli med i alliansen.

– Det er tre land (Sverige, Finland og Tyrkia) som må bli enige, og det er ikke mulig å sette en tidslinje for det. Men målet er at det skal skje så fort som mulig, sa han.

(©NTB)

TABBE: En glipp av Sveriges statsminister Magdalena Andersson ble fanget opp på kamera i Riksdagen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer