Sverige imøtekommer deler av Tyrkias krav

Sverige er veldig opptatt av å bekjempe terrorisme og får en enda sterkere antiterrorlovgivning fra 1. juli i år, opplyser statsminister Magdalena Andersson.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i forbindelse med mandagens møte hvor blant annet Sverige og Finlands søknader om Nato-medlemskap ble diskutert. Foto: Henrik Montgomery/ TT / NTB
Sveriges statsminister Magdalena Andersson og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i forbindelse med mandagens møte hvor blant annet Sverige og Finlands søknader om Nato-medlemskap ble diskutert. Foto: Henrik Montgomery/ TT / NTB Vis mer
Publisert

Uttalelsen kom på en pressekonferanse i forbindelse med besøket til Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Sverige mandag.

– Sverige har kontinuerlig strammet inn lovene mot terror de siste årene. Det er ingen tvil om Sveriges vilje til å bekjempe terrorisme, sa Andersson.

Dermed forsøker den svenske statsministeren å imøtekomme Tyrkias krav om å kutte støtten til en rekke kurdiske grupper, spesielt Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK).

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sagt nei til svensk Nato-medlemskap dersom ikke svenske myndigheter innfrir flere krav han har stilt.

På pressekonferansen sa Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at Nato-toppmøtet Madrid i slutten av juni ikke skal ses på som en frist for når Sverige og Finland skal få grønt lys til å bli med i alliansen.

– Det er tre land (Sverige, Finland og Tyrkia) som må bli enige, og det er ikke mulig å sette en tidslinje for det. Men målet er at det skal skje så fort som mulig, sa han.

(©NTB)

TABBE: En glipp av Sveriges statsminister Magdalena Andersson ble fanget opp på kamera i Riksdagen. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer