Sverige imot å gi EU-godkjent coronavaksine til personer under 30 år

Sverige vil ikke gi den EU-godkjente vaksinen Nuvaxovid til personer under 30 år. Årsaken er den økte helserisikoen vaksinen utgjør.

Sverige går tilbake på beslutning om EU-godkjent koronavaksine. Personer under 30 år får ikke lenger vaksinen på grunn av helserisikoen den utgjør. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB
Sverige går tilbake på beslutning om EU-godkjent koronavaksine. Personer under 30 år får ikke lenger vaksinen på grunn av helserisikoen den utgjør. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Den svenske Folkhälsomyndigheten hadde i utgangspunktet godkjent vaksinen for personer over 18 år, skriver nettstedet Euractiv.

Myndigheten kunngjorde denne uken at de går tilbake på beslutningen fordi vaksinen øker risikoen for hjertemuskelbetennelse og betennelse i hjerteposen. Risikoen er imidlertid lav.

Vaksinen er ikke mye brukt i Sverige, hvor rundt 7.000 doser er blitt gitt så langt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer