Sverige har passert 7.000 koronadødsfall

Det siste døgnet er det registrert 35 koronarelatert dødsfall i Sverige. Så langt har 7.007 mennesker dødd under pandemien i landet.

Sveriges statsminister Stefan Löfven under en pressekonferanse om coronasituasjoinen i Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB
Sveriges statsminister Stefan Löfven under en pressekonferanse om coronasituasjoinen i Sverige. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til sammen har 272.643 fått påvist koronasmitte, 6.485 av dem det siste døgnet, viser tall fra Folkhälsomyndigheten.

Sverige har nå 69 koronadødsfall per 100.000 innbyggere, mens Norge til sammenligning har seks. Sverige er for tiden ett av landene i verden med høyest smittetrykk.

Torsdag bestemte den svenske regjeringen at landets videregående skoler skal stenges i en måned. Fra mandag 7. desember blir det fjernundervisning for elevene.

– Dette bør kunne minske smittespredningen, så dere kan komme tilbake til nærundervisning når vårterminen begynner igjen, sier utdanningsminister Anna Ekström.

Statsminister Stefan Löfven erkjenner at situasjonen er vanskelig.

– Det innebærer at alle lærere, rektorer og elever på videregående blir nødt til omstille undervisningen. Jeg vet godt at det ikke er lett, men sånn situasjonen er, så er det nødvendig, sier Löfven.

I Danmark er det registrert 1.605 smittede og 6 dødsfall siden onsdag. Dermed er de samlede tallene oppe i henholdsvis 85.140 og 858, ifølge Statens Serum Institut. Det tilsvarer 15 døde per 100.000 innbyggere.

267 covid-19-pasienter er for tiden innlagt på sykehus. 38 av dem behandles på intensivavdeling, 28 med respirator.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer