Sverige fraråder ikke lenger reiser til Norge: – Et steg mot det overordnede målet

Svenske myndigheter gir grønt lys for ikke-nødvendige reiser til Norge og Danmark. Men Norge krever fortsatt at mange svenske reisende må i karantene.

Sverige har gitt grønt lys for reiser til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sverige har gitt grønt lys for reiser til Norge. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Endringen fremgår av de oppdaterte reiserådene til Sveriges utenriksdepartementet, som gjelder fra og med torsdag 30. juli.

– At UD nå beslutter å heve rådene om Danmark og Norge, er ytterligere et steg mot det overordnede målet om et Norden hvor mennesker kan bevege seg fritt. Det betyr derimot ikke at situasjonen er som vanlig igjen, sier Sveriges utenriksminister Ann Linde i en pressemelding.

Svenske myndigheter har også gitt grønt lys til reiser til Sveits og Tsjekkia.

Norske restriksjoner

Forrige uke åpnet den norske regjeringen for reiser til og fra Kalmar, Örebro, Värmland og Östergötland uten at man blir ilagt karantene. Fra før av var det åpnet for reiser til og fra Skåne, Blekinge og Kronoberg.

Reisende til Norge fra øvrige svenske regioner må tilbringe ti dager i karantene. Det er gjort unntak fra blant annet jobbpendlere.

– Det er fortsatt begrensninger for svensker som vil reise til nabolandene, og jeg vil derfor oppfordre alle reisende fra Sverige til å holde seg nøye informert om hva som gjelder. For alle reisende gjelder det selvfølgelig fortsatt å følge anbefalinger om å holde avstand, vaske hendene og avstå fra å reise hvis du opplever symptomer, sier Linde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer