Sverige forbereder seg på oppheving av coronarestriksjonene

I neste uke fjerner svenske myndigheter nesten alle dagens coronarestriksjoner.

Selv om Sverige åpner opp understreker sosialminister Lena Hallengren at samfunnet fortsatt befinner seg i en pandemi. Foto: Jessica Gow/TT / NTB
Selv om Sverige åpner opp understreker sosialminister Lena Hallengren at samfunnet fortsatt befinner seg i en pandemi. Foto: Jessica Gow/TT / NTB Vis mer
Publisert

29. september forsvinner blant annet begrensninger på hvor mange som får være til stede i teatre, på konserter og idrettsarrangementer. Det blir også slutt på begrensede åpningstider for landets restauranter.

Sosialminister Lena Hallengren understreker at samfunnet fortsatt befinner seg i en pandemi.

– Men nå er vi langt bedre stilt og derfor kommer regjeringen til å beslutte å gå videre med steg fire. Det er på tide at det svenske folket kan møtes igjen, sa Hallengren på et pressetreff torsdag.

Kultur- og demokratiminister Amanda Lind la til at det ikke vil være behov for vaksinasjonsbevis for å få tilgang på arrangementer.

Uvaksinerte må fortsatt ivareta forsiktighetsregler.

– Rådet til uvaksinerte er å fortsette å holde avstand til andre, og spesielt unngå kontakt med risikogrupper og personer over 75 år, sa Hallengren.

Folkhälsomyndighetens leder Johan Carlson sa at utviklingen er stabilisert og at smittespredningen er fallende over hele landet. Samtidig øker andelen vaksinerte. Men han advarte om at uvaksinerte kan være opphav til nye smitteutbrudd.

– De utgjør ikke bare en fare for seg selv, men også for andre, og først og fremfor alt for personer i risikogrupper, sa Carlson.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer