Sverige ber Norge om Strömstad-hjelp

Arbeidsløsheten i Strömstad har økt med 75 prosent etter at Norge stengte grensene. Sveriges utenrikshandelsminister ber norske myndigheter om hjelp.

Strömstad er en av kommunene med mest grensehandel fra Norge. Stengte grenser har skapt krisestemning i kommunen. Nå ber svenske myndigheter Norge om en særordning for Strömstad. Foto: Adam Ihse/TT / NTB
Strömstad er en av kommunene med mest grensehandel fra Norge. Stengte grenser har skapt krisestemning i kommunen. Nå ber svenske myndigheter Norge om en særordning for Strömstad. Foto: Adam Ihse/TT / NTB Vis mer
Publisert

Pandemien og stans i grensehandelen mellom Norge og Sverige har ført Strömstad i Nordre Bohuslän ut i en dyp krise. Med unntak av korte perioder har grensen vært stengt siden i vår.

På ett år har arbeidsløsheten i kommunen økt med 75 prosent, og ordfører Kent Hansson tror det bare begynnelsen.

– Det handler om 1.500 til 2.000 personer som nå har fått varsel om oppsigelser eller er oppsagt. Det er mer enn 20 prosent av den arbeidsføre befolkningen i kommunen, sier Hansson.

Mange bedrifter føler seg nå tvunget til å varsle oppsigelser, sier han.

Ber Norge om særløsning

– Det økonomiske krisen har slått hardere mot Strömstad enn mot andre kommuner, sier utenrikshandelsminister Anna Hallbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer