Statsepidemiolog Anders Tegnell sier helsemyndighetene undersøker om et barn kan ha dødd av covid-19. Foto: Claudio Bresciani/TT/ NTB scanpix
Statsepidemiolog Anders Tegnell sier helsemyndighetene undersøker om et barn kan ha dødd av covid-19. Foto: Claudio Bresciani/TT/ NTB scanpix Vis mer

Sverige: Barnedødsfall kan være knyttet til coronasmitte

Svenske myndigheter undersøker nå dødsårsaken til et yngre barn som kan ha vært smittet av coronavirus.

Publisert

– I statistikken over døde har det dukket opp et yngre barn, og vi undersøker om dødsårsaken var covid-19 eller ikke, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

Helsemyndighetene går foreløpig ikke ut med flere opplysninger av hensyn til personvernet og de pårørende.

– Vi har kontakt med helsevesenet og det pågår undersøkelser, sier Tegnell.

Nesten 24.000 personer i Sverige er bekreftet smittet av viruset. I løpet av det siste døgnet er 87 personer døde, noe som bringer dødstallet til 2.941.

– Vi begynner å nærme oss 3.000 personer, noe som er et skrekkelig stort tall, sier Tegnell.

Mange av de nye smittetilfellene gjelder ansatte i helse- og omsorgstjenesten. Tegnell sier de vil øke testingen for å vurdere om ansatte som har hatt svakere symptomer, kan komme tilbake på jobb.

– Vi vet ikke hvor de er smittet, vi undersøker på forskjellige måter. Det er mennesker som er testet fordi de har veldig milde symptomer, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer