Sverige: Barnedødsfall kan være knyttet til coronasmitte

Svenske myndigheter undersøker nå dødsårsaken til et yngre barn som kan ha vært smittet av coronavirus.

Statsepidemiolog Anders Tegnell sier helsemyndighetene undersøker om et barn kan ha dødd av covid-19. Foto: Claudio Bresciani/TT/ NTB scanpix
Statsepidemiolog Anders Tegnell sier helsemyndighetene undersøker om et barn kan ha dødd av covid-19. Foto: Claudio Bresciani/TT/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

– I statistikken over døde har det dukket opp et yngre barn, og vi undersøker om dødsårsaken var covid-19 eller ikke, sier statsepidemiolog Anders Tegnell.

Helsemyndighetene går foreløpig ikke ut med flere opplysninger av hensyn til personvernet og de pårørende.

– Vi har kontakt med helsevesenet og det pågår undersøkelser, sier Tegnell.

Nesten 24.000 personer i Sverige er bekreftet smittet av viruset. I løpet av det siste døgnet er 87 personer døde, noe som bringer dødstallet til 2.941.

– Vi begynner å nærme oss 3.000 personer, noe som er et skrekkelig stort tall, sier Tegnell.

Mange av de nye smittetilfellene gjelder ansatte i helse- og omsorgstjenesten. Tegnell sier de vil øke testingen for å vurdere om ansatte som har hatt svakere symptomer, kan komme tilbake på jobb.

– Vi vet ikke hvor de er smittet, vi undersøker på forskjellige måter. Det er mennesker som er testet fordi de har veldig milde symptomer, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer