Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Sverige har opplevd sin første dødsulykke ved bruk av elsparkesykkel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Elsparkesykkel

Sverige: 27-åring omkom i ulykke med elsparkesykkel

En 27 år gammel mann på elsparkesykkel kolliderte i høy fart med en bil i Helsingborg sør i Sverige fredag. Mannen døde like etter på sykehus.

Publisert

27-åringen kom ned en bakke i høy fart mot et trafikklys, men det er uklart om han kjørte på rødt. Ulykken er den første med dødelig utgang ved bruk av elsparkesykkel i Sverige.

Forsker Hans Cassepierre ved det svenske trafikktilsynet mener at disse sparkesyklene må bort fra veiene. Dette er ikke et framkomstmiddel som hører hjemme der, sier han til TT.

Som i norske byer er elsparkesykler spredd rundt i svenske byer i stort antall på få uker denne våren. Og i kjølvannet kommer ulykkene. Akuttmottaket i Malmö melder at det hver uke kommer flere pasienter med skader etter bruk av elsparkesykler.

Problemet i Sverige, som i Norge, er at sparkesyklene er vanskelig å klassifisere. Det er ikke en elsykkel, som har maksfart på 20 kilometer i timen og spesielle krav til bremser og annet utstyr, og heller ingen moped.

– Skal de være i trafikken, må de oppfylle kravene som stilles til elsykler. Hvis ikke, må de bort, mener Cassepierre ved trafikktilsynet i Sverige.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.