Svenskene savner sine norske rivaler: - Utrolig trist

Skiskyttersøstrene Elvira og Hanna Öberg skulle gjerne sett at stjernene Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland stilte til start i Kontiolahti.

Marte Olsbu Røiseland (i midten) gikk inn til gull under OL-jaktstarten i Kina. Med seg på pallen fikk hun Elvira Öberg (venstre, sølv) og Tiril Eckhoff (bronse). Foto: Heiko Junge / NTB
Marte Olsbu Røiseland (i midten) gikk inn til gull under OL-jaktstarten i Kina. Med seg på pallen fikk hun Elvira Öberg (venstre, sølv) og Tiril Eckhoff (bronse). Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Røiseland (2022) og Eckhoff (2021) har tatt de to siste sammenlagtseirene i verdenscupen, men begge er hjemme når verdenseliten åpner sesongen i finske Kontiolahti. Første renn går av stabelen i dag klokken 13.15.

– Det er utrolig trist at de ikke kan være her. De har jobbet utrolig hardt, og det er ikke noe man ønsker noen. Så er det som vanlig for meg å ha fokus på mitt. Jeg har den luksusen å vite at så lenge jeg gjør mitt, holder det veldig langt. Da spiller det ingen rolle hvilke andre som står på start, sier Elvira Öberg.

Røiseland har slitt gjennom hele oppkjøringen, og kroppen har ikke respondert som vanlig på trening. I tillegg ble hun slått ut av helvetesild, som satte henne ytterligere tilbake. Eckhoff er ute på ubestemt tid.

– Det er virkelig trist at de ikke er klare, men det er lurt at de ikke er her og går, sier Hanna Öberg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer