Svenskene reagerer: - Fordel for Norge

Det svenske VM-laget reagerer på at Norge får flere hviledager enn de hardeste konkurrentene underveis i verdensmesterskapet i håndball.

Sveriges landslagssjef Tomas Axnér peker på norsk fordel på grunn av hviledager i håndball-VM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Sveriges landslagssjef Tomas Axnér peker på norsk fordel på grunn av hviledager i håndball-VM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Norge starter VM i dag, og det bidrar til at den norske troppen har to hviledager mer enn blant andre Sverige og Danmark i mesterskapsperioden.

– Det er absolutt en sportslig fordel for Norge. Det er ikke mulig å se det på en annen måte, sier Sveriges trener Tomas Axnèr til avisen Aftonbladet.

– Arrangører får alltid fordeler. Norge har og har hatt sine i likhet med Sverige og Danmark. Selv har vi det verste reiseskjemaet, kortest tid mellom kampene og den hardeste veien mot semifinalen. Men vi legger oss ikke i fosterstilling for det. Vi arrangerer hjemme-VM i 2025 (sammen med Tyskland), og da får vi se til å få fordeler. Så vår tid kommer, sier Nederlands svenske landslagssjef Per Johansson til Aftonbladet.

VM avsluttes med medaljekamper i danske Herning 17. desember.

(©NTB)

Mer om