– Svenske helsemyndigheter vil innføre coronapass

Den svenske Folkhälsomyndigheten vil innføre coronapass for offentlige sammenkomster og arrangementer med flere enn 100 deltagere innendørs.

Her feires enden på copronarestriksjonene i Stockholm 29. september. Nå må svenskene forberede seg på coronapass. Foto: Pontus Lundahl/TT via AP/NTB
Her feires enden på copronarestriksjonene i Stockholm 29. september. Nå må svenskene forberede seg på coronapass. Foto: Pontus Lundahl/TT via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiltaket vil bli presentert på regjeringens pressekonferanse i ettermiddag, skriver nyhetsbyrået TT.

Allerede i sommer begynte regjeringen og Folkhälsomyndigheten å forberede innføringen av vaksinasjonsbevis for å kunne innføre det raskt ved behov. Forslaget ble sendt på høring i september.

Offentlige arrangementer er blant annet idrettsarrangementer, teaterforestillinger, kino, konserter, markeder og messer. Også demonstrasjoner, religiøse møter og foredrag påvirkes.

Restaurantbesøk omfattes derimot ikke, så lenge det ikke er levende musikk eller dans i lokalene. Heller ikke butikker, skoler eller kollektivtrafikk betegnes som offentlige sammenkomster.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer