Svenske forskere tester ut ny coronavaksine

En ny coronavaksine som skal være effektiv mot muterte virusvarianter, testes nå på mennesker, opplyser Karolinska Institutet i Stockholm.

Svenske forskere er i ferd med å utvikle en ny coronavaksine de håper vil være mer effektiv mot nye virusmutasjoner. Illustrasjonsfoto: Mary Altaffer / AP / NTB
Svenske forskere er i ferd med å utvikle en ny coronavaksine de håper vil være mer effektiv mot nye virusmutasjoner. Illustrasjonsfoto: Mary Altaffer / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den nye vaksinen er DNA-basert og skal ifølge forskere gjøre mennesker mindre sårbare for nye varianter av covid-19.

– Denne vaksinen gjør immunsystemets respons mer lik hvordan det ser ut ved en reell infeksjon i motsetning til hvordan det ser ut med dagens vaksine, sier professor i biomedisinsk analyse Matti Sällberg fredag.

Han sier målet er at vaksinen setter i gang en bredere immunrespons, noe som vil være ekstra nyttig for personer som sliter med å danne antistoffer.

Vaksinen er for tiden i første fase av de kliniske studiene og testes på 16 friske mennesker i alderen 18 til 65 år ved Karolinska universitetssykehus i den svenske hovedstaden.

Håpet er at vaksinen skal være effektiv mot fremtidige mutasjoner av coronaviruset og dermed kunne brukes som et alternativ til mRNA-vaksiner som Pfizer og Moderna.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer