Svensk politi stanser drapsetterforskningen i frysebokssaken

Mannen som har vært varetektsfengslet siden hans tidligere samboer ble funnet død i en fryseboks, er ikke lenger mistenkt for drap, opplyser svensk politi.

En norsk kvinne ble funnet død i en fryser nær Årjâng i Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
En norsk kvinne ble funnet død i en fryser nær Årjâng i Sverige. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg har besluttet å stanse drapsetterforskningen siden obduksjonsrapporten ikke kunne vise noen dødsårsak. Ingenting annet i etterforskningen har heller kunnet bevise at det dreier seg om et drap, sier statsadvokat Linda Karlsson i en pressemelding.

Både mannen, som er i 50-årene, og den avdøde kvinnen, som var i 60-årene, er norske.

Det var 16. mars i år at politiet fant kvinnen død i en fryseboks på nordmannens gård i Värmland i Midt-Sverige. Länet grenser til de norske fylkene Viken og Innlandet.

Politiet etterforsker fortsatt mannen for likskjending og grovt bedrageri. Bedrageriet skal ha funnet sted mellom 12. januar 2018 og 28. februar 2023.

– Bedrageriet består i at den siktede har hatt tilgang til fornærmedes konto og gjennom dette har tatt ut pensjon som har kommet inn på kontoene hennes. Gjerningen er å regne som grov fordi den har vært systematisk og har en betydelig verdi, beregnet til cirka 1,3 millioner kroner. Mannen nekter for det grove bedrageriet, sa Karlsson i en pressemelding i slutten av mai.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer