Svensk politi nekter å gi tillatelse til koranbrenning

Politiet i Stockholm mener den nasjonale sikkerheten er i fare og gir derfor ikke tillatelse til en ny koranbrenning utenfor Tyrkias ambassade i byen.

Den danske høyreekstremisten Rasmus Paludan brente en koran utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm 21. januar. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB
Den danske høyreekstremisten Rasmus Paludan brente en koran utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm 21. januar. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pressesekretær Ola Österling sier politiet har hatt dialog med det svenske sikkerhetspolitiet Säpo før avgjørelsen ble tatt, skriver SVT.

Personen som søkte om tillatelse til demonstrasjonen, ønsket å gjennomføre en koranbrenning klokka 12 torsdag.

I en pressemelding skriver stockholmspolitiet at en slik sammenkomst «vil kunne forårsake alvorlige trusler mot den nasjonale sikkerheten».

Onsdag formiddag varslet Säpo at de ser flere trusler om attentat mot Sverige i sin etterretning. Sikkerhetspolitiet har tidligere fastslått at situasjonen som har oppstått etter blant annet koranbrenningen utenfor Tyrkias ambassade i januar, kan drive fram flere trusler og at sikkerhetssituasjonen er blitt verre. De har likevel ikke tatt noen beslutning om å endre terrortrusselnivået.

Også PST i Norge har uttalt at koranbrenning øker terrorfaren.

(NTB)

Mer om