Norsk kvinne savnet i Sverige

Svensk politi: Ingenting tyder på at norsk kvinne forsvant frivillig

En norsk kvinne har vært savnet siden julaften i Skåne. Politiet mistenker bortføring og har ikke funnet noe som tyder på at hun forsvant frivillig.

Heller ikke fredag ble det gjort funn under søkene i vannet ved Skeppsbron etter en 43 år gammel, norsk kvinne som har vært savnet siden julaften. Foto: Anders Bjurö/TT / NTB scanpix.
Heller ikke fredag ble det gjort funn under søkene i vannet ved Skeppsbron etter en 43 år gammel, norsk kvinne som har vært savnet siden julaften. Foto: Anders Bjurö/TT / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Vi har så langt ikke funnet noe som tyder på en frivillig forsvinning, sier talsperson Katarina Rusin i politiregion Syd til nyhetsbyrået TT.

Hun viser til «omstendigheter i saken» som begrunnelse for den foreløpige konklusjonen om at en 43 år gammel, norsk kvinne ble bortført en gang mellom kvelden julaften og morgenen dagen etter.

Rusin er tilbakeholden med opplysninger av etterforskningsmessige hensyn, og vil ikke konkretisere hvilke omstendigheter hun sikter til.

Ble sett med en mann

Den norske kvinnen var julaften sammen med en mann på en pub i Landskrona i Skåne. Hun ble sist sett ved i 22-tiden ved kaien Skeppsbron, der en del skyssbåter legger til.

Politiet mener hun forsvant en gang i tidsrommet fra klokka 22 julaften til morgenen første juledag. Hun ble meldt savnet ved middagstider første juledag.

Politiet opplyser til TV 2 at de har beslaglagt kvinnens mobiltelefon, som ble funnet i hennes eget hjem.

Kvinnen beskrives som 160 til 165 centimeter høy, med langt mørkt hår. Hun hadde på seg en grå strikkegenser og svarte jeans med hull i det ene beinet.

Gjør søk i sjøen

Mannskaper fra den svenske kystvakten gjorde fredag søk i vannet ved Skeppsbron, samt langs land – uten å gjøre funn. Dykkere skal etter planen sendes ned i vannet igjen lørdag morgen.

Også torsdag gjennomførte kystvakten dykk i området. Da ble det søkt langs strandlinjen, uten resultat, skriver Aftonbladet.

– Vi jobber også med å sammenstille informasjon fra vitner som vi har fått inn. Vi forsøker å skape oss et så godt bilde som mulig av hva hun har gjort på kvelden, sier Rusin til avisen.

Ingen er mistenkt eller pågrepet i saken, opplyser politiet, som ber publikum om tips i saken.

Har bedt om bistand

Den savnede kvinnen er fra Bergen, melder Bergensavisen. Kvinnen er ifølge avisen bosatt i Landskrona.

Svensk politi har bedt om bistand fra Vest politidistrikt i etterforskningen, ifølge Bergens Tidende.

Katarina Rusin vil verken opplyse om de kjenner identiteten til mannen som ble sett sammen med den 43 år gamle kvinnen, eller kommentere hvilken relasjon de hadde til hverandre.

BT har vært i kontakt med kvinnens sønn som er fra Bergen. Han reiste til Sverige etter at moren ble meldt savnet og blir fredag avhørt av politiet.

Utenriksdepartementet sier til NTB at de ikke kjenner til forsvinningen og henviser til svensk politi for informasjon om saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer