Svensk eksminister tiltalt: Skal ha befølt tre kvinner

Den tidligere svenske statsråden Eskil Erlandsson fra Centern tiltales for å ha befølt tre kvinner uten deres samtykke, opplyser svensk påtalemakt.

Publisert

Erlandsson trakk seg i mars fra Riksdagen med umiddelbar virkning etter å ha blitt anklaget for å ha klådd på kvinner fra det konservative partiet Moderaterna.

Toppolitikerens advokat Johan Eriksson hadde mandag ettermiddag ikke sett tiltalen, men sier hans klient avviser å ha gjort noe kriminelt.

– Han har ikke med hensikt utsatt noe som skal kunne tolkes som seksuell trakassering, sier han.

Erlandsson har tidligere blitt gjenstand for intern gransking i Centerpartiet.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at Erlandsen ved tre ulike tilfeller har sittet ved siden av tre ulike kvinner i ulike tilstelninger og tatt dem på lår og bein, ifølge aktor Lena Kastlund. Hendelsene fant sted i 2016, 2017 og 2018, opplyste Kastlund etter at tiltalen ble kjent mandag.

Expressen har tidligere skrevet at det dreier seg om tre hendelser, to i fjor og én i 2016 der han anklages for «upassende oppførsel» og klåing på kvinnelige representanter fra Moderaterna.

Eskil Erlandsson har sittet i Riksdagen siden 1994 og har bakgrunn som landbruksminister.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer