Svensk diplomat kalles inn på teppet i Irak etter koranbrenning

Irak har kalt inn Sveriges ambassaderåd på teppet etter at danske Rasmus Paludan har brent koraner flere steder, melder flere utenlandske medier.

Både busser, biler og politibiler er påtent i forbindelse med de siste dagenes demonstrasjoner. Politifolk og demonstranter er skadd i sammenstøt, og flere personer er pågrepet. Søndag skal tre personer ha fått skuddskader etter at politiet skjøt varselskudd. Arkivfoto: Johan Nilsson / TT / NTB.
Både busser, biler og politibiler er påtent i forbindelse med de siste dagenes demonstrasjoner. Politifolk og demonstranter er skadd i sammenstøt, og flere personer er pågrepet. Søndag skal tre personer ha fått skuddskader etter at politiet skjøt varselskudd. Arkivfoto: Johan Nilsson / TT / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den omstridte danske politikeren og høyreekstremisten har de siste dagene planlagt og gjennomført flere koranbrenninger. I den forbindelse har det vært en rekke sammenstøt mellom politiet og motdemonstranter.

Irak sier det som har skjedd kan få alvorlige konsekvenser for forholdet mellom Sverige og den muslimske verden.

På spørsmål om hvorfor Paludan har fått gjennomføre sine aksjoner når det er så stor risiko for voldelige reaksjoner, har politiet vist til at ytringsfriheten står sterkt.

– Beskyttelsen for å kunne utøve sine rettigheter til å demonstrere og ytre seg veier tungt, og det skal utrolig mye til for at det kan settes til side, sa pressetalsperson Kim Hild i Politiregion Syd lørdag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer