Mendez

Svensk artist får T-skjortenekt i Melodifestivalen

Motivet på T-skjorten Mendez bar da han framførte «Vamos amigos» under Melodifestivalen lørdag, kan ha vært et politisk budskap, så han får ikke bruke den mer.

Den svenske artisten Mendez og Alvaro Estrella fremfører sitt bidrag Vamos Amigos under den svenske Melodifestivalen lørdag. Foto Claudio Bresciani / TT
Den svenske artisten Mendez og Alvaro Estrella fremfører sitt bidrag Vamos Amigos under den svenske Melodifestivalen lørdag. Foto Claudio Bresciani / TT Vis mer
Publisert

Hunden på T-skjorten til Mendez, som deltar i svenskenes svar på Melodi Grand Prix med Alvaro Estrella, ligner på «Negro matapacos», et symbol som forestiller en løshund som befant seg i gateprotestene i Chiles hovedstad Santiago i 2010. Symbolet forekom på nytt i forbindelse med de voldsomme protestene i Mendez sitt hjemland i høst. Navnet kan oversettes til «den svarte politidrapsmannen».

– Jeg fikk høre under direktesendingen at det var et symbol i motivet på T-skjorten, sier prosjektleder Anette Helenius i Melodifestivalen til Göteborgs-Posten.

Hvorvidt Mendez kommer til å diskvalifiseres på grunn av trøyens mulige politiske kobling er «for tidlig å si», ifølge Helenius.

– Men helt tydelig er det at Mendez ikke kommer til å få ha på seg T-skjorten framover, sier hun.

Artisten selv nekter for at det er en politisk årsak til at han valgte T-skjorten.

Anna Bergendahl med «Kingdom Come» og Dotter med «Bulletproof» er videre til finalen, mens Paul Rey med «Talking In My Sleep» og Mendez feat. Alvaro Estrella med «Vamos amigos» er videre til «andre chansen».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer