Sven Mollekleiv innstilt som ny idrettspresident

Valgkomiteen i Norges idrettsforbund har innstilt Sven Mollekleiv som ny idrettspresident. Elisabeth Faret og Johann Olav Koss innstilles som visepresidenter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Takk til valgkomiteen for tilliten til å være kandidat sammen med et så mangfoldig og kompetent styre til tinget, som bestemmer, sa Mollekleiv da innstillingen ble klar.

Det var valgkomiteens leder Anne Irene Myhr som la fram innstillingen fredag formiddag.

– Vi er veldig trygg på at han er den mest samlende presidentkandidaten til å lede norsk idrett framover nå, så vi er veldig glad for at Sven har takket ja til tilbudet vi nå har gitt, sa valgkomiteens leder Anne Irene Myhr.

Idrettspresidenten for perioden 2019–2023 velges på idrettstinget i Lillehammer i mai.

– I vårt arbeid har vi vært opptatt av at Idrettsstyret skal kunne jobbe som et team, være strategisk orientert og bidra til å sette idrettspolitikk på dagsorden. Styret skal ha sterke ledere som kan bidra til å bygge tillit internt i idrettsorganisasjonen og til politiske beslutningstakere. Idrettspresidenten skal være et heltidsverv og må fremstå som norsk idretts fremste merkevare. Et sterkere samarbeid mellom Idrettsstyret og særforbundene vil være viktig for å sette et tydelig fotavtrykk for Norge internasjonalt, sa Myhr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer