– Det er et kraftverk som ikke er lønnsomt å drifte og ha som beredskap, og det har vært kjent i mange år at det skal legges ned, sier Opedal til NTB.
Han legger til at Equinor har spurt om det er noen som ønsker å ta den økonomiske byrden av å drifte kraftverket som reserveløsning, uten å ha fått svar.
Tirsdag ba Frp-leder Sylvi Listhaug, fylkesordfører Jon Askeland (Sp) i Vestland og en rekke lokale næringslivstopper om at regjeringen stanser nedleggelsen av gasskraftverket i Nordhordland. Også Statnett har bedt Equinor om å beholde kraftverket, som har vært i drift siden 2010, noe selskapet avviste i begynnelsen av juli.
– Det har vært kjent for alle aktører i markedet at dette vil skje. Jeg tror ikke Equinor skal være den som sikrer og betaler for backup for norsk produksjon, sier Opedal.
Russland hevder kontroll over Ukrainas største kraftverk
Rasjonering av strøm kan få store konsekvenser
Dersom en strømrasjonering rammer de elektrifiserte feltene, vil det få store konsekvenser for gasseksporten til Europa, sier Equinor-sjef Anders Opedal.
Til NTB opplyser Opedal at feltene som er elektrifisert på norsk sokkel, ikke kan drives på «gamlemåten».
– Så stenger vi ned Troll A, så stenger vi ned en betydelig del av gassen til Europa. For Norge som energinasjon får det store konsekvenser, sier han.
Samtidig mener Opedal at det er for tidlig å si hva en strømrasjonering vil få å si.
– Først får vi se om vi kommer dit. Og så vil jo dette også være noe som regjeringen må ta seg av, og de må se på hvilke industrier og husholdninger de vil prioritere, sier han.

Tatt med kofferten full av penger på Arlanda - hadde 33 millioner norske kroner
Equinor-sjefen følger debatten om strømrasjonering tett.
– Vi produserer jo ikke strøm i Norge selv, så vi er en kunde. Vi er en stor kunde, og vi har fått en kraftig økning i våre strømregninger, som alle andre, sier han.
– Jeg er født og oppvokst på Vestlandet og vet at det regner mye på høsten. Så situasjonen kan jo endre seg, legger Opedal til.
(©NTB)