Svalbard Reiselivsråd bryter båndene til Russland

På grunn av Russlands krig i Ukraina har styret i Svalbard Reiselivsråd besluttet å ekskludere det russiske statseide selskapet Trust Arcticugol fra foreningen.

Svalbard Reiselivsråd ekskludere russisk selskap fra foreningen. Bildet er tatt i Longyearbyen på Svalbard. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Svalbard Reiselivsråd ekskludere russisk selskap fra foreningen. Bildet er tatt i Longyearbyen på Svalbard. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vedtaket om å ekskludere selskapet ble besluttet i et styremøte onsdag 12. oktober, opplyser foreningen i en pressemelding.

Svalbard Reiselivsråd, som eier Visit Svalbard, besluttet onsdag å kutte alt samarbeid med Russland. Det statseide reiselivsselskapet Arctic Tourism Centre Grumant driver turismen på øygruppen fra russisk side.

– Alle produkter, reiser, tjenester eller andre tilbud med enhver form for tilknytning til russiske, statseide selskaper på Svalbard, fjernes fra Visit Svalbards plattformer. Det gjelder også tredjeparts tilbud som promoteres på disse plattformene, skriver selskapet.

Styreleder Ronny Strømnes i både Svalbard Reiselivsråd og Visit Svalbard AS mener at det lokale reiselivet med dette har tatt et modig og svært viktig standpunkt.

– Vi vil fortelle omverden at Russlands invasjon av Ukraina ikke er noe vi passivt kan sitte og se på. Vi fordømmer brudd på internasjonal folkerett og menneskerettigheter, sier han.

– Eksklusjonen er et direkte resultat av krigføringen som blir begått av den russiske staten, legger han til.

Han understreker at vedtaket er ment å ramme det russiske regimet, og at de ikke ønsker å ramme befolkningen på Barentsburg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer