Svakeste resultat for Hennig-Olsen på 99 år

Svak kronekurs samt økte strøm-, vare- og lønnskostnader gjør at den familieeide iskremprodusenten Hennig-Olsen leverte sitt svakeste resultat på 99 år i 2022.

Hennig-Olsen iskremfabrikk i Kristiansand hadde i 2022 et underskudd før skatt på nesten 50 millioner kroner. Det er det dårligste resultatet på 99 år. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Hennig-Olsen iskremfabrikk i Kristiansand hadde i 2022 et underskudd før skatt på nesten 50 millioner kroner. Det er det dårligste resultatet på 99 år. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Underskuddet før skatt ble på nesten 50 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Inntektene sank med 35 millioner kroner, samtidig som varekostnadene økte med like mange millioner. I tillegg steg lønnskostnadene, til tross for færre ansatte.

– Det var et sammenfall av flere uheldige omstendigheter, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen.

– Det røyk mange millioner i både tapte inntekter og økte kostnader da vi ikke klarte å få vårt nye prosessanlegg i drift, sier han.

2023 har imidlertid startet bra og prosessanlegget er i full produksjon.

– Jeg føler vi er på god vei til å få et langt bedre år enn i fjor. Nå fungerer alt som det skal, og alt ligger til rette for en kraftig resultatforbedring. Forutsatt at det ikke snør i juli, da, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer