Svak midtperiode ødela for Norge: – Tjue bekmørke minutter

Norge viste gode takter, men måtte til slutt gi tapt 1-2 i en berg-og-dalbane-kamp mot vertsnasjon Latvia i ishockey-VM onsdag.

Norge tapte for Latvia. Foto: Roman Koksarov / AP Photo / NTB
Norge tapte for Latvia. Foto: Roman Koksarov / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Etter den svært viktige seieren mot Slovenia tirsdag, kunne det norske laget senke skuldrene noe før møtet med Latvia.

Norge åpnet kampen best, men greide ikke å få uttelling for sjansene sine. Etter hvilen så Norge ut som et helt annet lag i negativ forstand, og Latvia satt to kjappe scoringer.

Ludvig Hoff utlignet mot slutten av midtperioden, men det endte til slutt med en populær hjemmeseier i Riga.

– Det er tjue bekmørke minutter, vi spiller så forferdelig dårlig. Vi gjør akkurat de feilene vi snakker om å unngå. Det var nærmere 5-0 enn 2-1, sa landslagssjef Tobias Johansson til Viaplay før tredje periode.

Norge åpnet VM med 3-4-tap etter straffer mot Kasakhstan og 0-3 mot Sveits. Etter 1-0-seieren over Slovenia står de med fire poeng etter fire kamper.

Norge møter Tsjekkia, Canada og Slovakia i de tre siste kampene i gruppespillet. Neste kamp er mot Tsjekkia lørdag.

Åpnet godt

Norge åpnet godt og spilte seg til flere muligheter i innledningen. Latvia fortsatte å slurve, men Johanssons menn greide ikke å utnytte mulighetene de fikk. Likevel kunne landslagssjefen være fornøyd med lagets innsats på vei inn i garderoben.

Det ble temperatur i VM-møtet mellom Norge og Latvia. Foto: Roman Koksarov / AP Photo / NTB
Det ble temperatur i VM-møtet mellom Norge og Latvia. Foto: Roman Koksarov / AP Photo / NTB Vis mer

– Det har vært den beste perioden Norge har spilt i dette verdensmesterskapet 2023, det er det ingen tvil om, sa Viaplay-kommentator Jørgen Klem.

Pausen gjorde underverker for hjemmelaget som så helt annerledes ut etter hvilen. Rodrigo Abols scoret kampens første fire minutter inn i perioden i overtallsspill, før Toms Andersons doblet like etter.

Redusering

Norge slet stort, men holdt unna og fikk inn en redusering med fem minutter igjen av midtperioden. Målet kom på Norges eneste skudd i perioden.

Hoff fikk med seg pucken fra egen banehalvdel og skapte en to-mot-en-situasjon. Hoff hadde med seg Petter Vesterheim, men valgte å skyte selv. Det gjorde han lurt i da pucken fløy inn i nettmaskene til 1-2.

I siste periode greide ikke Norge å få utligningen sin og endte opp med nederlag.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer