UVÆR: Trøndelag og Nordland kan vente seg skikkelig ruskevær til helgen. Foto: Kent Even Grundstad / NTB scanpix.
UVÆR: Trøndelag og Nordland kan vente seg skikkelig ruskevær til helgen. Foto: Kent Even Grundstad / NTB scanpix. Vis mer

Svært høy vannstand i vente i Trøndelag og Nordland

Meteorologene har sendt ut oransje farevarsel om høy vannstand i Trøndelag og Nordland. Lørdag blir det vått og vindfullt over store deler av landet.

Publisert

– Det blir svært høy vannstand i Trøndelag og Nordland. I Nordland blir vannstanden 50 til 70 centimeter over høyden oppgitt i tidevannstabellene. I Trøndelag er det snakk om 15 til 60 centimeter, sier statsmeteorolog Magni Svanevik til NRK.

Bakgrunnen for det oransje farevarselet er et kraftig lavtrykk fra Atlanterhavet natt til lørdag.

Farevarselet klassifiseres som alvorlig, og folk i området oppfordres til å være forberedt på det urolige været.

Ifølge meteorologen vil været ramme Nordland hardest. Der ventes høye bølger på opp mot 10 og 13 meter. Men store deler av landet vil også oppleve en våt og vindfull lørdag.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.