– Svært alvorlig med forgreninger til Norge

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) hadde fredag et møte med Kripos-sjefen om gjengvolden i Sverige og forgreininger til Norge. Hun varsler flere tiltak.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i Sverige sammen med svenskenes justisminister Gunnar Strömmer tidligere i uka.Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i Sverige sammen med svenskenes justisminister Gunnar Strömmer tidligere i uka.Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB Vis mer
Publisert

– Det er ikke tegn til en tilsvarende voldelig utvikling her, men vi må ha sterk innsats for å bryte opp nettverkene, sier Mehl i en pressemelding etter møtet med Kripos-sjef Kristin Kvigne fredag morgen.

– Den voldelige situasjonen i Sverige er av en karakter vi ikke har sett tidligere. Vi har ikke samme situasjon her, men det er svært alvorlig at kriminelle nettverk i Sverige har forgreninger til Norge, sier Mehl.

Hun tar til orde for en styrket innsats mot organisert kriminalitet og narkotikasmugling.

– Nettverkene er profesjonelle og har en lang verdikjedene. På toppen sitter bakmenn, ofte internasjonalt, og styrer nettverk med forgreininger til store deler av verden, sier Mehl.

Hun varsler flere tiltak fra regjeringen framover for å skjerpe innsatsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer