NTB scanpix
NTB scanpix Vis mer

Forslag om forbud mot nynazistgruppe

SV vil presse for å forby nynazistiske grupperinger

Flere i SV vil bruke partiets landsmøte til å presse på for å forby den nynazistiske grupperingen DNM, ikke for å stanse DNMs ytringer, men gruppas handlinger.

Publisert

Landsstyremedlemmer i partiet framholder at Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) har begått voldelige handlinger i nabolandene. De håper et forbud vil svekke grupperingens mulighet til å rekruttere i Norge, der DNM allerede har spredd løpesedler i Rogaland og i Østfold, skriver Vårt Land.

Stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård er blant dem som har jobbet fram forslaget. Han sier forbudet kun vil gjelde for organiseringen av DNMs handlinger, ikke deres ytringer.

– Jeg har selv kjent på hatbudskapet deres hjemme i Østfold, der DNM driver aktiviteter og rekruttering. Denne utgjør en konkret trussel mot oss skeive, mot jøder og personer med innvandrerbakgrunn, sier Øvstegård.

SV avholder landsmøtet sitt på Gardermoen helgen 29. til 31. mars.

Den nordiske motstandsbevegelsen kaller seg selv nasjonalsosialister. De ønsker å stoppe det de kaller masseinnvandring til Norden og kaste ut dem som ikke er av «den nordiske rasen».

Medlemmer av bevegelsen har begått svært grove voldshandlinger i Finland og Sverige. I 2017 ble DNM forbudt i Finland.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.