Trygdeskandalen:

SV varsler mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H)

SVs stortingsgruppe stemte mandag for mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) på grunn av hennes håndtering av trygdeskandalen.

SV stemmer for mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), som sist uke deltok i Stortingets høring om trygdeskandalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SV stemmer for mistillit mot arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), som sist uke deltok i Stortingets høring om trygdeskandalen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

SV-leder Audun Lysbakken viser til at saken har fått store konsekvenser for livene til flere tusen mennesker.

– Denne saken stinker klassejuss, og den verste rettsskandalen i nyere norsk historie. Når saken er så alvorlig og ofrene rammes så hardt, må den ansvarlige statsråden ta det politiske ansvaret. Ofrene må få rettferdighet, sier han til NTB.

Den manglende tilliten har to hovedbegrunnelser: Alvoret i saken og konsekvensene for ofrene, og at alarmen kunne og burde gått før.

Når skandalen er så stor, og vanlige mennesker urettmessig har blitt straffet så hardt av staten, må det føre til konsekvenser også for de på toppen, krever SV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer