SV-nestleder får gratis pendlerleilighet – leier ut egen bolig i Oslo

SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes får gratis pendlerleilighet i Oslo av Stortinget, til tross for at han eier en leilighet i hovedstaden.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) får gratis pendlerleilighet i Oslo av Stortinget, til tross for at han eier en leilighet i hovedstaden. Foto: Hanna Johre / NTB
Torgeir Knag Fylkesnes (SV) får gratis pendlerleilighet i Oslo av Stortinget, til tross for at han eier en leilighet i hovedstaden. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer
Publisert

Grunnen til at Fylkesnes fikk tildelt bolig av Stortinget, var at han leide ut sin egen leilighet før han mottok pendlerleilighet, skriver Aftenposten.

Stortingsdirektør Marianne Andreassen bekrefter at Fylkesnes har hatt pendlerbolig på riktig grunnlag. At SV-nestlederen leier ut en leilighet i Oslo, anser de ikke som relevant.

– Min vurdering fra starten var at jeg hadde fulgt både regelverk og lovverk i denne saken. Det har jeg nå også fått bekreftet fra Stortinget, sier han.

Til avisen sier SV-nestlederen at han hadde opplyst Stortinget om leiligheten i Oslo hvis regelverket hadde krevd det. Han sier han mener reglene for politikernes pendlerboliger bør strammes inn.

Denne uken har avisen skrevet om to tilfeller der stortingspolitikere eier bolig nærmere enn 40 kilometer fra Stortinget, men likevel får gratis bolig på statens regning. Kjell Ingolf Ropstad (KrF) leide ut tomannsboligen sin i Lillestrøm, mens Tellef Inge Mørland (Ap) bor i sin bolig i Arendal, men eier i tillegg en leilighet i Oslo sentrum.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer