SV åpner for regjeringssamtaler

SVs fungerende leder Kirsti Bergstø er åpen for å diskutere regjeringsdeltakelse, men stiller som betingelse at samtalene må skje med «blanke ark».

Kirsti Bergstø er fungerende leder i SV. Partiet har valgt å stå utenfor regjering, men er regjeringens foretrukne samarbeidspartner i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Kirsti Bergstø er fungerende leder i SV. Partiet har valgt å stå utenfor regjering, men er regjeringens foretrukne samarbeidspartner i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

– Hvis det skal bli aktuelt, må vi kunne sette oss ned ved samme bord med blanke ark. Da vi møttes etter valget på Hurdalsjøen, så erfarte vi at vi ble møtt med en rekke forutsetninger som ville ha trukket landet i feil retning, sier Bergstø til NTB.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik sa mandag i sin åpningstale til LO-kongressen at tida nå er inne for en flertallsregjering der SV er med.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer