Suverene Glimt feiret gullet – Junker vil bli toppscorer alene

Bodø/Glimt feiret seriegullet med å slå Viking 3-0 lørdag. Kasper Junker scoret sitt 27. for sesongen og legger press på Amahl Pellegrino i toppscorerkampen.

Bodø/Glimt-spillerne jubler etter at Kasper Junker ordnet 2-0 mot Viking. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Bodø/Glimt-spillerne jubler etter at Kasper Junker ordnet 2-0 mot Viking. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert

Junker har scoret 27 mål i årets sesong, på 25 kamper. Det gir et scoringssnitt på smått utrolige 1,08. I en normalsesong ville han ha blitt suveren toppscorer i eliteserien. I år utfordres han av Kristiansunds Pellegrino, som har 25 mål på 26 kamper.

Ingen har scoret så mange mål i en eliteseriesesong på 2000-tallet som Junker har levert i år. Han klarte imidlertid ikke å slette Odd Iversens rekord på 30 mål i 1968, eller matche Harald Martin Brattbakk (28) fra en av Rosenborgs gullsesonger.

Med 103 mål setter Glimt uansett rekord i antall mål for en sesong. Sondre Brunstad Fet ordnet 1-0 etter et kvarter mot, etter assist fra Junker. Så la dansken på til 2-0 med en goalgetter-scoring etter 21 minutter, og 3-0 i siste ordinære spilleminutt.

Glimt avslutter årets sesong på 81 poeng. Poengsnittet på 2,7 forteller alt om hva slags sesong gultrøyene har levert. Ned til toer Molde er det 19 poeng. Kun ett tap er det blitt, Molde vant 4-2 på eget gress.

Viking ender på sjetteplass, 37 poeng bak Glimt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer