Suu Kyi siktet for økonomiske lovbrudd

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi er siktet for brudd på landets lover om import og eksport, opplyser partiet hennes.

Den pågrepne myanmarske lederen Aung San Suu Kyi anklages for ulovlig import av sambandsutstyr. Arkivfoto: Peter DeJong / AP / NTB
Den pågrepne myanmarske lederen Aung San Suu Kyi anklages for ulovlig import av sambandsutstyr. Arkivfoto: Peter DeJong / AP / NTB Vis mer
Publisert

Politiet mener Suu Kyi (75) har importert walkietalkier ulovlig, og at de deretter er brukt uten løyve. Hun vil bli begjært fengslet fram til 15. februar, melder Reuters , som har sett politiets dokumenter.

Walkietalkiene ble funnet hjemme hos henne, ifølge hennes eget parti NLD.

Ifølge siktelsen kan walkietalkiene ha blitt brukt av Suu Kyis personlige sikkerhetsvakter. Strafferammen er trolig på inntil to års fengsel, melder nyhetsbyrået AP.

Aung San Suu Kyi har vært i husarrest siden mandag da hun og president Win Mying ble pågrepet av militærjuntaen som tok kontroll over landet.

Presidenten er siktet for brudd på loven om katastrofeberedskap, opplyser Kyi Toe i NLD på Facebook.

Verken politiet eller påtalemyndigheten i Myanmar har kommentert opplysningene.

Menneskerettsforkjempere sier anklagene mot de to lederne er grunnløse.

– Dette er et absurd trekk fra juntaens side for å legitimere den ulovlige maktovertakelsen fra landets demokratisk valgte regjering. Dette er å gni salt i såret til de millionene som stemte på NLD ved valget i november, sier Charles Santiago. Han er malaysisk politiker og leder en sørøstasiatisk parlamentarikergruppe for menneskerettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer